Glazen flessen en potten webshop voor lege glazen flessen en lege glazen potten

whisky800 whisky flessen om te delen

Veel mensen houden wel van een glaasje whisky op z’n tijd. Sommigen van hen zijn echte liefhebbers. Een enkeling is enorme liefhebber. Zo ook Teun van Wel. Teun heeft maar liefst 800 verschillende soorten whisky in zijn kelder. Wees niet bang, hij drinkt dit niet allemaal in z’n eentje op. Hij deelt graag met andere whisky fanaten!

Lees meer
Geplaatst in Klantverhalen

Braakhekke mosterd

Stoere producten in stoer glaswerk

Wat doe je als je mosterdleverancier met de noorderzon is vertrokken? Dan maak je het gewoon zelf! Tenminste, wel als je Gerard Zoetbrood heet. Hij begon spelenderwijs, maar inmiddels maakt hij, samen met zijn vrouw Janneke, al een flink aantal jaar een stoer en ambachtelijk product in even zo stoer glaswerk. En dat product, Braakhekke mosterd, leveren ze door het hele land.

Lees meer
Geplaatst in Klantverhalen

Manenwolf's rokerij & foodlab - verrassende smakenVerrassende smaken in medicijnflessen

Wat Manenwolf’s Rokerij & Foodlab doet is helemaal van deze tijd. Deze Rotterdamse onderneming neemt authentieke voedselconcepten en vertaalt ze naar nu. Om precies te zijn: Manenwolf ontwerpt nieuwe smaken en etenswaren op basis van ouderwetse conserveringstechnieken, zoals roken, siroperen, drogen, pekelen of fermenteren. Vaak worden ze dan bewaard in glas.

Lees meer
Geplaatst in Klantverhalen

Gortbukers wijnhuis texel

Texelse historie met Wijnhuis Texel

Sinds 1962 is Wijnhuis Texel een bijzondere slijterij. Eigenaresse Danielle vertelt: “Wij zijn de derde opvolgers van het bedrijf. Samen met mijn man heb ik 10 jaar een restaurant gehad, 5 jaar geleden zijn we dit avontuur aangegaan. Wijnhuis Texel verkoopt uitsluitend eigen gemaakte dranken, waaronder veel likeuren, kruidenbitters en natuurlijk onze beroemde, zeer oude Texelse jenever en gin en nog heel veel meer!

Lees meer
Geplaatst in Klantverhalen

DIY soap Natuurlijke cosmetica met DIY Soap

Het idee voor DIY Soap is in de zomer van 2015 ontstaan. Eigenaresse Erica Linger vertelt: “Mijn oudste dochter heeft al heel haar leven een moeilijke, gevoelige en erg droge huid. Daarom was ik al een tijd op zoek naar een goede crème zonder chemische ingrediënten, kunstmatige geur- en kleurstoffen en andere schadelijke bestanddelen. Al snel kwam ik uit bij zelfgemaakte natuurlijke cosmetica, maar wat moet je met een blok shea butter als je maar een klein beetje gebruikt? Of al die flessen etherische oliën als je maar enkele druppels gebruikt? En zo is het idee ontstaan; zou het niet geweldig zijn als je thuis je eigen cosmetica kan maken op natuurlijke wijze? Dit betekende het begin van DIY Soap.”

Lees meer
Geplaatst in Klantverhalen

Anker Weesp JeneverOud Hollandse Anker Jenever uit Weesp

Jenever volgens oud Weesper recept is herboren! Molenaar Christian Pfeiffer vond in het Weesper archief een oud recept (uit circa 1630) waarin stond beschreven hoe je de beste jenever kunt maken. Dit wilde hij graag proberen. Hij wist het, na veel pogingen, in 2015 eindelijk na te maken.

Lees meer
Geplaatst in Klantverhalen

Babylon Bubbles & Soy-wax.nlBabylon Bubbles & Soy-wax.nl: ambachtelijke zeepproducten

Natuurlijk gemaakte zeepproducten van essentiële olie voor versterking van lichaam en geest: Brigitte van den Boom-Tromp vertelt het verhaal over Babylon Bubbles en de webshop Soy-wax.nl.

Lees meer

Nova CollegeGezonde voeding op het Nova College

Petra van der Geer is docent Sport Bewegen & Gezondheid bij het Nova College in Haarlem. Ze verteld over de jarworkshop die ze organiseerde om op een leuke manier gezonde voeding onder de aandacht te brengen bij de studenten van het ROC.

Lees meer
Geplaatst in Klantverhalen

ZeeroopZeeroop, een zee van kruiden in een zakflacon

Met veel passie mengt Conny Schoenmakers de Zeeropen: exclusieve siroop van verrassende kruidenmengsels die ze zelf maakt met wilde kruiden van het Zeeuws landschap. Lees hier het avontuurlijke verhaal achter Zeeroop.

Lees meer
Geplaatst in Klantverhalen

Let's SalsaLet's Salsa, authentieke Mexicaanse salsa

‘Mexicalifornian hot sauces, salsas and tacos’ Let de Jong van Let’s Salsa vertelt over haar passie voor de Mexicaanse keuken en authentieke salsa’s en hot sauces.

Lees meer
Geplaatst in Klantverhalen

De Gebaksjuwelier

Flesje likeur bij Gebaksjuwelier voor bakken van glutenvrije koekjes


Banketbakker Paula Onink is eigenaar van de glutenvrije banketbakkerswinkel, de Gebaksjuwelier. Het enthousiasme bruist er vanaf! De passie voor zowel het bakken als het eten van glutenvrije taart is groot. Haar eigen taartenwinkel is een droom die uitgekomen is. 

Lees meer
Geplaatst in Klantverhalen

Rigault ThuisgemaaktRigault Thuisgemaakt! Puur en Ambachtelijk!

Al van jongs af aan is André Rigault geïnteresseerd in lekker eten. Zijn Indonesische moeder kookte vroeger altijd zeer uitgebreid en het avondeten nam dan ook een belangrijke plaats in binnen het gezin.

Lees meer
Geplaatst in Klantverhalen

Barbarossa bier Brouwerij DonderwolkBrouwerij Donderwolk: Bier met passie


Wat begonnen is met een studentenproject is uitgegroeid tot een eigen bierbrouwerij. Nu de vraag naar zijn bier groeit moet hij het groter aanpakken. “Bier is het mooiste dat er is”, aldus Camiel. 

 

Lees meer
Geplaatst in Klantverhalen

Manon Henzen van kookatelier eetverleden

Culinaire geschiedenis in een potje


Historica en kookliefhebber Manon Henzen van historisch kookatelier eet!verleden ontwikkelt producten en organiseert bijzondere kookworkshops, proeverijen en projecten rondom de geschiedenis van eten en drinken.

 

Lees meer
Geplaatst in Klantverhalen